Prijava Registracija

Login to your account

Username
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name
Username
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

Za bazen uz apartman država daje 40.000 kn

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
  • veličina pisma smanji veličinu pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
  • Ispis
  • Pošalji e-mail
  • My Great Web page

BESPOVRATNE POTPORE

- Poduzetnicima će uskoro biti na raspolaganju ukupno 26,65 milijuna kuna kojim će Ministarstvo turizma sufinancirati projekte u programu dodjele bespovratnih potpora pod nazivom “Konkurentnost turističkoga gospodarstva”.

Time će resorno ministarstvo omogućiti obogaćivanje ponude, stvaranje inovativnih proizvoda, povećanje zaposlenosti, umrežavanje pružatelja usluga u turističke klastere, te unapređenje međunarodne turističke prepoznatljivosti.

Podizanje kvalitete usluge

Program je namijenjen tvrtkama iz sektora maloga gospodarstva, tvrtkama izvan javnog sektora, obrtima i zadrugama, te seljačkim domaćinstvima, ali prvi put i privatnim iznajmljivačima. Oni će od Ministarstva turizma moći dobiti do najviše 40.000 kuna za sufinanciranje izgradnje bazena u domaćinstvima za iznajmljivanje, što dosad nije bio slučaj, rečeno je u petak na predstavljanju programa u Ministarstvu turizma.

- Program poticanja konkurentnosti raspisali smo ranije nego ikada, upravo da bi poduzetnici mogli realizirati projekte prije početka turističke sezone. Paket mjera usmjeren je na podizanje kvalitete turističkih proizvoda i usluge u destinacijama. Aktivnosti koje ćemo podupirati su raznolike, od povećanja standarda smještajnih objekata i izgradnje dodatnih sadržaja, poput bazena u apartmanima i kućama za odmor, do povećanja energetske učinkovitosti, pripreme dokumentacije za financiranje iz fondova EU-a i financiranja članarina u svjetskim asocijacijama - kazao je Darko Lorencin, ministar turizma.

Za objekte u domaćinstvu namijenjena je potpora od 40.000 do čak 300.000 kuna, i to vlasnicima soba, apartmana, studio apartmana, kuća za odmor i kampova koji novac mogu utrošiti za izgradnju i opremanje isključivo novih bazena (minimalne površine 30 kvadrata za vanjske bazene i 20 kvadrata za unutarnje). Isto tako, ako se privatni iznajmljivači udruže u zadruge ili tvrtke kako bi realizirali zajedničke sadržaje (prijem gostiju, rekreacijske sadržaje, dječja igrališta ili parkiralište), mogu računati na potpore.

Prijave projekata primaju se on-line od 28. veljače do 15. travnja ove godine na obrascu koji je dostupan na službenoj internetskoj stranici Ministarstva turizma.

Tko još može do novca?

1. Novac će se moći dobiti i za obiteljsko seljačko domaćinstvo za obnovu, proširenje i uređenje postojećeg domaćinstva, ulaganje u uređenje izletišta i kušaonica, ali i za osnivanje novog domaćinstva. Isto tako, od 30.000 do 200.000 kuna moći će se dobiti i za dodatne sadržaje na domaćinstvu poput bazena, sportsko-rekreacijskih sadržaja, tematskih parkova, etno zbirki...

2. Poticat će se razvoj posebnih oblika turizma, poput projekata usmjerenih na aktiviranje planinarskih domova, te uređenje i prenamjenu napuštenih škola za potrebe turizma, ulaganje u odmorišta za bicikliste, zabavne i tematske parkove, te dovršetak izgradnje novih, odnosno obnova ili rekonstrukciju postojećih manjih turističkih brodova s elementima tradicionalne gradnje.

sb/Slobodna Dalmacija
23.02.2014


 

 
Pročitano 1720 puta

Tko je Online

Imamo 7 gostiju i nema članova online